Gå til innholdet

Nyheter

Mio Slice er på markedet

Selskapet BeatStack AS skapte stor ståhei blant "activity tracker"-fans når de lanserte algoritmen PAI i fjor. Nå er den pakket inn i et armbånd og skal hjelpe oss å leve lenger og bedre. 

Les mer

Halefinnebevegelse kan revolusjonere hurtigbåtmarkedet

Doktorgradsstipendiat John Martin Kleven Godø mener han har knekket koden som kan overføre delfiners og hvalers halefinnebevegelser til framdrift av hurtiggående fartøy.

Ideen, kalt «Flapping Foil» ble klekket ut og raffinert under arbeidet med mastergradsoppgaven ved Institutt for marin teknikk på NTNU. Nå fortsetter han med utviklingen i sitt doktorgradsarbeid sammen med NTNU Technology Transfer AS.

Les mer

Det var ingen gode løsninger, så Gleb lagde den selv.

Se for deg at du gjør research på nettet. Du og klipper og limer informasjon inn i et word-dokument. Det går jo greit. -Helt til du skal dykke ned i alt du har funnet, og det som møter deg er et sant kaos av bilder, tekst og linker.  Den neste timen sitter du og sorterer og strukturerer, før du kan få noe fornuftig ut av det du har funnet. Høres det kjent ut?

Les mer

SERAM COATINGS til topps i Academic Enterprise Awards!

I konkurranse med flere titalls nominerte fra Europas topp 25 teknisk universiteter, deriblant Cambrigde og Karolinska Institutet, stakk Seram Coatings og deres revolusjonerende slitasjebelegg,
av med førstepremien i Academic Enterprise Awards (ACES) som arrangeres av Science Business.

Les mer