Gå til innholdet

Nyheter

Crayonano henter 50 millioner og ny ledelse

Crayonano er først i verden med å utvikle og patentere en metode for å produsere elektroniske halvledere på supermaterialet grafèn. 

Dette er det tynneste og sterkeste materialet som finnes, og muligheten til å lage elektroniske kretser på det kan revolusjonere store deler av elektronikkbransjen.

Les mer

Glad i dataspill, men hater å trene? Med ny teknologi kan du spille deg i form.

Nikolas Skjøstad styrer tanksen på skjermen foran seg med rå pedalkraft. Dataspillet har gjort høyintensiv trening til en lek.

Konkurranseinstinktet hans er sterkt, men ballspill og livet i idrettslaget var ikke hans arena. Nå er spillkonsollen hjemme byttet ut med en spillopplevelse i en spinningsal på 3T treningssenter i Trondheim. Her er 13-åringen i sitt ess.

- Jeg blir veldig andpusten og svett, men jeg tenker ikke på at jeg trener i det hele tatt. Og jeg gleder meg til hver trening, sier Skjøstad.

Les mer

Mio Slice er på markedet

Selskapet BeatStack AS skapte stor ståhei blant "activity tracker"-fans når de lanserte algoritmen PAI i fjor. Nå er den pakket inn i et armbånd og skal hjelpe oss å leve lenger og bedre. 

Les mer

Halefinnebevegelse kan revolusjonere hurtigbåtmarkedet

Doktorgradsstipendiat John Martin Kleven Godø mener han har knekket koden som kan overføre delfiners og hvalers halefinnebevegelser til framdrift av hurtiggående fartøy.

Ideen, kalt «Flapping Foil» ble klekket ut og raffinert under arbeidet med mastergradsoppgaven ved Institutt for marin teknikk på NTNU. Nå fortsetter han med utviklingen i sitt doktorgradsarbeid sammen med NTNU Technology Transfer AS.

Les mer

Patent filing strategy at NTNU Technology Transfer AS

The Technology IP management process is one of the more important tasks perfomed in our technology transfer projects. It is an ongoing assessment of the purpose that the TTO has the patent. Is such a patent defensively, current and alone associated with a product, or has it also a proactive and long-term purposes, for example to ensure the right to make new product developments, new markets and thereby secure institutions development possibilities and further research of the project's technological area? How do we obtain the best management process for such objectives?

Les mer