NTNU Technology Transfer deler ut gigantsjekk til IDI

Publisert av Steinar Kvam .

NTNU Technology Transfer deler ut gigantsjekk til IDI
Av: Steinar Kvam
steinar.kvam@ntnu.no
Foto: Kai T. Dragland

For kort tid siden solgte vi aksjene våre i den mye omtalte lærings- og spillplattformen Kahoot!  Fredag 15.desember delte vi ut en sjekk på 1,8 millioner til Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap øremerket for bruk til videre innovasjonsforsterkende tiltak.

Dette er ny rekord på NTNU og unikt for NTNUs økosystem for nyskaping.

Forskningsbasert idé

Kahoot! har sitt utspring fra Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap ved NTNU. Idéhaver bak Kahoot! Alf Inge Wang er regnet som ledende internasjonalt innen spillbasert undervisning, og Kahoot! er utviklet på grunnlag av hans forskning og ideer. Morten Versvik som i dag er CTO i Kahoot AS er tidligere mastergradsstudent hos Alf Inge Wang ved NTNU. Selskapet ble stiftet i 2011.

Kahoot! Har vunnet flere priser blant andre Teknisk Ukeblad’s «Årets teknologibragd» og Webdagenes pris for «tjenester som forandrer verden».

Avgjørende NTNU team

Selskapet er utviklet av NTNU Technology Transfer (NTNU TTO) i samarbeid med gründerne.

Fra NTNU TTO har Kjetil Mørkved vært prosjektleder, Anders Aune styreleder og  Silje M. Ødelien rådgiver i kommersialiseringen av Kahoot. NTNU TTO stilte med de to første CEO’s gjennom en management‐for‐ hire løsning. Først var Emil Økstad utleid fra NTNU TTO og senere seriegründer og tidligere NTNU TTO ansatt Åsmund Furuseth. I tillegg har Anders Aune fra NTNU TTO vært styreleder i selskapet fra 2012‐2014. Kahoot har også nettopp ansatt seriegründer og tidl NTNU student Marius Kjeldahl som Vice President of engineering.

Dette er en modell som NTNU TTO har utviklet gjennom flere år og som har gitt en rekke spin-offs med internasjonal suksess fra NTNU.

Kunnskap for en bedre verden på mange plan

I disse dager er vi alle stolte av Moser-parets Nobel pris i medisin. En historisk begivenhet og virkelig et eksempel på kunnskap for en bedre verden.

Samtidig er Kahoot!’s 13 millioner brukere verden over og tilfang av 900 000 nye hver uke et annet uttrykk for NTNUs kunnskap for en bedre verden gjennom kommersialisering og nye produkter og tjenester. På denne måten utgjør forskning og teknologi fra NTNU en direkte forskjell og forbedring for lærere og elever over hele verden daglig. 1,8 MNOK tildeles nå instituttet for å få frem flere slike innovative ideer med internasjonalt potensial. Tidligere har har bedrifter som Fast og Falanx (nå ARM Norway) hatt sitt utspring fra samme institutt.

Les mer om aksjesalget her